PARIZ

26.09.2024.

29.09.2024.

Program putovanja:

PARIZ

Izleti i posete: DVORAC I MUZEJ LUVR VERSAJSKI DVORAC OBILAZAK MONMARTRA

4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom

Polazak: 26. septembar (povratak 29. septembar 2024)

 

Pariz, jedna od najlepših i najznačanijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Uži centar Pariza koji izaziva najveće divljenje, nastao je pre 150 godina, za samo dve decenije, voljom jednog osporavanog vladara i preduzimljivošću njegovog čoveka od poverenja – cara Napolena III (1808 – 1873) i nepopularnog prefekta Senskog okruga (gradonačelnika) Žorža Osmana (Georges Haussmann, 1809 – 1891). Realizujući od 1852. do 1870. jedan od najvećih urbanističkih projekata u svetu u 19. veku, Osman je angažovao preko pola miliona radnika koji su porušili i potpuno uklonili tri petine kuća srednjovekovnog Pariza, ostavljajući samo dvorce, palate, crkve i vredne građevine, koje je zatim povezao širokim bulevarima i avenijama, dodajući im nove trgove, parkove i fontane. Tada su počele da niču prelepe pariske zgrade sa pet ili šest spratova sa mansardama i tipičnim fasadama sa visokim prozorima, dugim terasama i ukrasnim gvozdenim ogradama. Vekovima pre ove ”velike obnove” kao i posle nje, Pariz je imao – kao i danas – izuzetnu ulogu na svim poljima, u Evropi i u svetu. Ključni događaji iz prošlosti mnogih naroda i država zbili su se u Parizu ili su u tesnoj vezi sa njim. Pored zaključenih sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa mnogobrojnim gradovima na svim kontinentima, Pariz je do sada prihvatio samo jedno jedino bratimljenje – sa Rimom, 1956. godine. Kratko obrazloženje tadašnjeg gradskog veća je glasilo: “ Samo je Rim dostojan Pariza i samo je Pariz dostojan Rima”.

 

 1. dan BEOGRAD – PARIZ Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:15h. Poletanje za Pariz u 06:40h (let JU 240). Dolazak u Pariz u 09:15h. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u Slobodno popodne. Noćenje.
 2. dan PARIZ Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.
 3. dan PARIZ – VERSAJ – PARIZ (oko 50 km) Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.
 4. dan PARIZ – BEOGRAD Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske Sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i tamo stvaraju veliki umetnici kao što su Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali i mnogi drugi, pretvorivši ga tako u simbol nekonvencionalne umetnosti, boemskog života i uzvišenog uma.Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nodnog života Pariza (individualni povratak u hotel). Popodne, transfer do aerodroma. Let JU243 za Beograd u 20:25h. Dolazak u Beograd u 22:45h.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 649 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra.

Maksimalan broj putnika po sobi: 2 odrasle osobe + 1 dete do 11,99 godina

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 100 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 noćenja sa doručkom), transferi autobusom na relacijama aerodrom – hotel i hotel – aerodrom u Parizu, panoramsko razgledanje Pariza, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje – Cenovnik na linku , gradska taksa u iznosu od 5 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi.

 

SMEŠTAJ

 • Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040, ibis.com

Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje.

 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog .

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Cena: 60 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u pratnji vodiča i

ulaznica.

 • Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 35 U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni

povratak u hotel).

 • Poludnevni izlet “Versaj”. Cena: 80 U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
 • Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”

 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog
 • Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

 

 

Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja Filip Travel Beograd, dostupni na https://www.filiptravel.rs/sr/stranica/opsti-uslovi-putovanja

Posrednik u prodaji aranžmana Golden tours doo Tuzla www.goldentours.ba

Ostala putovanja