Istanbul – Avionom iz Sarajeva

22.05.2024.

26.05.2024.

Program putovanja:

ISTANBUL – AVIONOM IZ SARAJEVA

 

 

                   POLAZAK: 22.05.2024. (Srijeda) iz Sarajeva.                Let PC292, vrijeme leta u 11:15 sati

                   POVRATAK: 26.05.2024. (Nedjelja) iz Istanbula.        Let PC293, vrijeme leta u 15:20 sati

 

Program putovanja

Dan 22.05.2024. (Srijeda) SARAJEVO – ISTANBUL

Planirani dolazak putnika na MA Sarajevo u 09:00 sati. Priprema za let broj PC292 (Pegasus Airlines). Planirano vrijeme leta u 11:15 sati. Dolazak na Aerodrom Sabiha Gokcen Istanbulu planiran je u 14:05 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela. Istanbul je savršen      spoj Istoka i Zapada, prošlosti i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, fabričkih dimnjaka i prekrasnih palača bude neke od priča iz Hiljadu i jedne noći.Smještaj u hotel.  Noćenje.

Dan 23.05.2024. (Četvrtak) ISTANBUL – BOSFOR – CITY TOUR

Doručak. Nakon doručka fakultativno odlazak na vožnju brodom Bosforom u trajanju od jednog sata(u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, brod). Ploveći kroz Bosforski moreuz koji razdvaja Europu i Aziju, odnosno koji spaja Mramorno i Crno more, putnici će imati priliku uživati u panoramskom pogledu Istanbula. Bosforski moreuz je srce Istanbula, a krstarenje Bosforom pruža najbolji pogled na mnoge od najpopularnijih i najljepših atrakcija Istanbula, uključujući palaču Dolmabahçe, džamiju Ortaköy i tvrđavu Rumeli Hisari. Nakon plovidbe brodom, razgled starog dijela grada nastavljamo pješice (Egipatska pijaca, Aja Sofija, Topkapi palača, Hipodrom, Plava džamija, Kapali čaršija – Grand Bazar….). Povratak u hotel individualno.  Noćenje.

Dan 24.05.2024. (Petak) ISTANBUL – TAKSIM

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni odlazak na Taksim (u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro). Zajednički dolazak na trg Taksim, a nakon toga planirano je slobodno vrijeme za šetnju i shoping u poznatoj Istikal ulici. Sastanak grupe kod Galata tornja. Putnici će imati mogućnost samostalnog ulaza na Galata toranj. Zajednička šetnja do tramvajske stanice “Karakoy”. Vožnja tramvajem do stanice u blizini hotela ili individualno po želji. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

Dan 25.05.2024. (Subota) ISTANBUL – USKUDAR

Doručak. Slobodno prije podne za individualne aktivnosti. Poslije podne planiran je fakultativni izlet u Azijski dio grada – Uskudar

(u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro ili brod).

Odlazak do mjesta sa kojeg se pruža pogled na Djevojačku kulu – “Kiz Kulesi”. Slobodno vrijeme za fotografisanje, šetnju obalom, prvomajski ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na obali Bosfora sa panoramskim pogledom na europski dio Istanbula. Povratak u hotel. Slobodno večeNoćenje.

Dan 26.05.2024. (Nedjelja) ISTANBUL – SARAJEVO

DoručakOdjava  iz  hotela.  Slobodno  vrijeme.  Bus  transfer  do  aerodroma. Let Istanbul – Sarajevo planiran u 15:20  sati. Broj Leta PC293. Dolazak u Sarajevo planiran je u 16:15 sati. Kraj usluge.

 

Cijena 839,00 KM 

 

CIJENA UKLJUČUJE: Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Pegasus Airlines), aerodromske takse u Sarajevu i Istanbulu, prtljag do 20 kg po osobi, 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Stari dio grada, Laleli) u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, bus transfer aerodrom – hotel – aerodrom, usluge predstavnika agencije – partnera u Istanbulu, troškove rezervacije i organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: obavezno međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe preko 65 godina iznosi

20,00 KM), boravišna taxa u iznosu od 2,50 KM po danu ili 10,00 KM ukupno (obavezno plaćanje u agenciji), fakultativne izlete,  doplata za 1/1 sobu 280,00 KM.

 

 USLOVI PLAĆANJA: 50% prilikom rezervacije (nepovratni dio avio karte), ostatak 20 dana do polaska na putovanje.

NAPOMENA: – Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste  Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa. – Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, povećanja cijene goriva i drugih kalkulativnih elemenata zadržavamo pravo povećanja cijene aranžmana ili otkaza putovanja.

 

Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

Program br. 1  od 17.01.2024.

Ostala putovanja