Istanbul

22.11.2024.

26.11.2024.

Cijena za rezervacije do 31.7.2024.
Program putovanja:

ISTANBUL – Avionom iz Sarajeva

 

POLAZAK: 22.11.2024. (Petak) iz Sarajeva.                      Let PC292, vrijeme leta u 13:50 sati

POVRATAK: 26.11.2024. (Utorak) iz Istanbula.               Let PC293, vrijeme leta u 15:40 sati

 

Program putovanja

 

Dan 22.11.2024. (Petak) SARAJEVO – ISTANBUL

 

Planirani dolazak putnika na MA Sarajevo u 11:50 sati. Priprema za let broj PC292 (Pegasus Airlines). Planirano vrijeme leta u 13:50 sati. Dolazak na Aerodrom Istanbul Sabiha Gokcen planiran je u 17:40 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela. Istanbul je savršen      spoj Istoka i Zapada, prošlosti i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, fabričkih dimnjaka i prekrasnih palača bude neke od priča iz Hiljadu i jedne noći.Smještaj u hotel.  Noćenje.

 

Dan 23.11.2024. (Subota) ISTANBUL – CITY TOUR

 

Doručak. Fakultativno polazak na pješački razgled grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku (posjeta džamiji Sulejmaniji, antičkom Hipodromu, Egipatski obelisk, Plava džamija – Ahmedija, džamija Aja Sofija, Topkapi palata (bez ulaznica) (Ulaz u Aja Sofiju, Plavu džamiju i dvorište Topkapi Palate bez naplate ulaznica)…, Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel individualno.

FAKULTATIVNO VEČERA U RESTORANU SA MUZIKOM I ORIJENTALNIM PLESOM  Noćenje.

 

Dan 24.11.2024. (Nedjelja) ISTANBUL – BOSFOR – TAKSIM

 

Doručak. Nakon doručka fakultativno odlazak na vožnju brodom Bosforom u trajanju od jednog sata(u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, brod). Ploveći kroz Bosforski moreuz koji razdvaja Europu i Aziju, odnosno koji spaja Mramorno i Crno more, putnici će imati priliku uživati u panoramskom pogledu Istanbula. Bosforski moreuz je srce Istanbula, a krstarenje Bosforom pruža najbolji pogled na mnoge od najpopularnijih i najljepših atrakcija Istanbula, uključujući palaču Dolmabahçe, džamiju Ortaköy i tvrđavu Rumeli Hisari. Nakon plovidbe planiran je odlazak na Taksim. Zajednički dolazak na trg Taksim, a nakon toga planirano je slobodno vrijeme za šetnju i shoping u poznatoj Istikal ulici. Sastanak grupe kod Galata tornja. Putnici će imati mogućnost samostalnog ulaza na Galata toranj. Zajednička šetnja do tramvajske stanice “Karakoy”. Vožnja tramvajem do stanice u blizini hotela ili individualno po želji.. Noćenje.

 

Dan 25.11.2024. (Ponedjeljak) ISTANBUL – EYUP  – PIERRE LOTTI

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni odlazak do Eyup Sultan džamije, gdje se nalazi turbe Mehmet Paše Sokolovića i vidikovac Pjer Lotti. (U slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro ili brod). Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

 

Dan 26.11.2024. (Utorak) ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak.  Odjava  iz  hotela.  Slobodno  vrijeme.  Bus  transfer  do  aerodroma. Let Istanbul – Sarajevo planiran u 15:40 sati. Broj Leta PC293. Dolazak u Sarajevo planiran je u 15:40 sati. Kraj usluge.

Cijena 749,00 KM za rezervacije do 31.07.2024.

CIJENA UKLJUČUJE: Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Pegasus Airlines), aerodromske takse u Sarajevu i Istanbulu, prtljag do 20 kg po osobi, 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* (Stari dio grada, Laleli) u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, bus transfer aerodrom – hotel – aerodrom, usluge predstavnika agencije – partnera u Istanbulu, troškove rezervacije i organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: obavezno međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 15 KM (za osobe preko 65 godina iznosi  30,00 KM), fakultativne izlete, doplata za 1/1 sobu 200,00 KM.

USLOVI PLAĆANJA: 50% prilikom rezervacije (nepovratni dio avio karte), ostatak 20 dana do polaska na putovanje.

NAPOMENA: – Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste  Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa. – Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, povećanja cijene goriva i drugih kalkulativnih elemenata zadržavamo pravo povećanja cijene aranžmana ili otkaza putovanja.  Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi o organizovanju putovanja Golden tours doo Tuzla. Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

 

Program br. 1  od 28.05.2024.

Ostala putovanja