Istanbul

2.10.2024.

6.10.2024.

Cijena za rezervacije do 31.7.2024.
Program putovanja:

ISTANBUL – Avionom iz Sarajeva

 

 

POLAZAK: 02.10.2024. (Srijeda) iz Sarajeva.             Let TK1022, vrijeme leta u 09:10 sati

POVRATAK: 06.10.2024. (Nedjelja) iz Istanbula.      Let TK1025, vrijeme leta u 18:50 sati

 

 

Program putovanja

 

Dan 02.10.2024. (Srijeda) SARAJEVO – ISTANBUL

Planirani dolazak putnika na MA Sarajevo u 07:00 sati. Priprema za let broj TK1022 (Turkish Airlines). Planirano vrijeme leta u 09:10 sati. Dolazak na Aerodrom Istanbul planiran je u 12:05 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela. Istanbul je savršen      spoj Istoka i Zapada, prošlosti i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, fabričkih dimnjaka i prekrasnih palača bude neke od priča iz Hiljadu i jedne noći.Smještaj u hotel.  Noćenje.

 

Dan 03.10.2024. (Četvrtak) ISTANBUL – CITY TOUR

Doručak. Fakultativno polazak na pješački razgled grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku (posjeta džamiji Sulejmaniji, antičkom Hipodromu, Egipatski obelisk, Plava džamija – Ahmedija, džamija Aja Sofija, Topkapi palata (bez ulaznica) (Ulaz u Aja Sofiju, Plavu džamiju i dvorište Topkapi Palate bez naplate ulaznica)…, Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel individualno.  Noćenje.

 

Dan 04.10.2024. (Petak) ISTANBUL – BOSFOR – TAKSIM

Doručak. Nakon doručka fakultativno odlazak na vožnju brodom Bosforom u trajanju od jednog sata(u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, brod). Ploveći kroz Bosforski moreuz koji razdvaja Europu i Aziju, odnosno koji spaja Mramorno i Crno more, putnici će imati priliku uživati u panoramskom pogledu Istanbula. Bosforski moreuz je srce Istanbula, a krstarenje Bosforom pruža najbolji pogled na mnoge od najpopularnijih i najljepših atrakcija Istanbula, uključujući palaču Dolmabahçe, džamiju Ortaköy i tvrđavu Rumeli Hisari. Nakon plovidbe planiran je odlazak na Taksim. Zajednički dolazak na trg Taksim, a nakon toga planirano je slobodno vrijeme za šetnju i shoping u poznatoj Istikal ulici. Sastanak grupe kod Galata tornja. Putnici će imati mogućnost samostalnog ulaza na Galata toranj. Zajednička šetnja do tramvajske stanice “Karakoy”. Vožnja tramvajem do stanice u blizini hotela ili individualno po želji.. Noćenje.

 

Dan 05.10.2024. (Subota) ISTANBUL – EYUP  – PIERRE LOTTI

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni odlazak do Eyup Sultan džamije, gdje se nalazi turbe Mehmet Paše Sokolovića i vidikovac Pjer Lotti. (U slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro ili brod). Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. FAKULTATIVNO VEČERA U RESTORANU SA MUZIKOM I ORIJENTALNIM PLESOM. Noćenje.

 

Dan 06.10.2024. (Nedjelja) ISTANBUL – SARAJEVO

DoručakOdjava  iz  hotela.  Slobodno  vrijeme.  Bus  transfer  do  aerodroma. Let Istanbul – Sarajevo planiran u 18:50 sati. Broj Leta TK1025. Dolazak u Sarajevo planiran je u 19:40 sati. Kraj usluge.

 

Cijena 899,00 KM za rezervacije do 31.07.2024.

 

CIJENA UKLJUČUJE: Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines), aerodromske takse u Sarajevu i Istanbulu, prtljag do 23 kg po osobi, 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Stari dio grada, Laleli) u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, bus transfer aerodrom – hotel – aerodrom, usluge predstavnika agencije – partnera u Istanbulu, troškove rezervacije i organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: obavezno međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe preko 65 godina iznosi  20,00 KM), fakultativne izlete, doplata za 1/1 sobu 280,00 KM.      

 USLOVI PLAĆANJA: 50% prilikom rezervacije (nepovratni dio avio karte), ostatak 20 dana do polaska na putovanje.

NAPOMENA: – Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste  Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa. – Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, povećanja cijene goriva i drugih kalkulativnih elemenata zadržavamo pravo povećanja cijene aranžmana ili otkaza putovanja.  Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi o organizovanju putovanja Golden tours doo Tuzla. Preporučujemo policu osiguranja od otkaza putovanja.

 

Program br. 2  od 28.05.2024.

Ostala putovanja