Baskijska tura

16.04.2024.

20.04.2024.

Program putovanja:

Baskijska tura

16.04.2024.-20.04.2024.

5 dana/4 noćenja


Program putovanja :

01.dan (16.april)   Beograd – Frankfurt – Bilbao
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2 ipo sata prije polijetanja. Let za Minhen kompanijom Lufthansa, let LH1735 u 13.05h. Dolazak u Minhen u 14.40h. Nastavak putovanja za Bilbao u 15.35h, letom LH1828. Dolazak u Bilbao u 17.50h. Nakon preuzimanja prtljaga, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

02.dan (17.april)   Bilbao – Santander – Bilbao
Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko i pješačko razgledanje grada (bez ulaska u objekte) u pratnji vodiča. Tura počinje na vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najljepši pogled na grad. Obilazak grada se nastavlja ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo). Šetnja kroz pješačku zonu, pored Santiago katedrale (Catedral de Santiago), Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), vrlo zanimljivo zdanje sa početka XIX vijeka, na obali rijeke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Slijedi panoramski obilazak novog diujela grada (Abandoibarra) gde se nalazi i najljepši gradski trg (Plaza de Federico Moyua), stadion San Mames na kom igra Atletiko Bilbao, kao i muzej Gugenhajm, moderno arhitektonsko djelo koje je postalo simbolom grada. Nakon obilaska grada nastavak putovanja ka Santanderu. Santander, koji često nazivaju najljepšim gradom španskog sjevera, pripada pokrajini Kantabrija, čiji je glavni grad. Zahvaljujući izvanrednom prirodnom ambijentu, kojim dominiraju duge plaže i zelena pobrđa, od XIX vijeka je jedno od omiljenih stecišta španske i evropske aristokratije. Tokom obilaska grada se mogu vidjeti Paseo de Pereda – stari dok pretvoren u šetalište uz more, gradska vijećnica, Madalena park, kraljevska palata. Nakon obilaska grada kratko slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Bilbao. Noćenje.

03.dan (18.april)   Bilbao – Bijaric – San Sebastian – Bilbao
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Biaric i San Sebastian. Bijaric (Biarritz), nekada malo ribarsko naselje na obali Atlantika, slavno ime stiče sredinom XIX vijeka, kada je carica Evgenija, žena cara Napoleona III, baš ovde sagradila raskošnu vilu, na samoj obali. Danas je to čuveni hotel „Hotel du Palais”, jedan od simbola začetaka modernog turizma i aristokratskog duha francuske Baskije koji i danas živi. U Bijaricu je i kraljica Natalija Obrenović 1888. godine kupila dvorac koji je nazvala „Sašino”, po sinu Aleksandru Obrenoviću, koji se upravo tu i zaljubio u buduću suprugu i kraljicu Dragu Mašin (u panoramskom obilasku se ne može iz autobusa videti dvorac Sašino). Predviđen je obilazak stare luke, pravoslavne crkve i vile carice Evgenije. Nastavak ka San Sebastianu. San Sebastian ili Donostia, još jedan mondenski biser kantabrijske obale, ujedno je i glavni grad baskijske provincije Gipuskoa. Smješten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. San Sebastian je poznat i po prestižnom međunarodnom filmskom festivalu „Zlatna školjka”. Razgledanje grada počinje sa brda Igueldo (ulaznica uključena u cenu), sa kog se pruža najlepši pogled na zaliv La Konča. Slijedi odlazak do starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najljepšeg gradskog parka Alderdi. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do povratka u Bilbao. Noćenje.

04.dan (19.april)   Bilbao – Vitoria – Laguardia – Bilbao
Doručak. Odlazak na celodnevni izlet koji obuhvata posjetu gradovima Vitoria i Laguardia. Vitoria (Gasteiz) je glavni grad provincije Alava i pokrajine Baskija. Jedan je od najzelenijih gradova Španije, zbog čega je 2012. godine ponio titulu „Zelena prestolnica Evrope”. Osnovao ga je Sančo VI, kralj Navare, krajem XII vijeka. Staro jezgro grada sa brojnim vinarijama i barovima turiste ne ostavljaju ravnodušnim. Tokom razgledanja grada se mogu videti i Trg Bijele Device (Plaza de la Virgen Blanca), gotska katedrala iz XIII vijeka, kao palata Bendanja, u kojoj se nalazi i muzej sa najvećom kolekcijom karata za igru u Evropi, zgrada Parlamenta Baskije. Nakon kraće pauze nastavak puta ka Laguardiji. Laguardia (Guardia) je mali utvrđeni grad nastao u X vijeku, kao odbrambeno utvrđenje kraljevine Navara. Nalazi se u provinciji Alava koji pripada čuvenom vinskom regionu Rioha (Rioja Alavesa). Slikoviti srednjovekovni grad je smješten na brdu, okružen vinogradima i pejzažima Kantabrijskih planina. Šetnja starim gradom, obilazak starih zidina i crkava posvećenih Devici Mariji i Svetom Jovanu Krstitelju. Slijedi posjeta lokalnoj vinariji, uz degustaciju. Nakon obilaska i kraće pauze povratak za Bilbao. Noćenje.

05.dan (20.april)   Bilbao – Frankfurt – Beograd
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na transfer, idealno vrijeme za obilazak muzeja Gugenhajm i ručak u sopstvenoj režiji. Transfer na aerodrom oko 16.30h. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa, na liniji LH1145 u 18.50h. Dolazak u Frankfurt u 20.55h. Nastavak putovanja za Beograd letom LH1410 u 22.00h. Dolazak u Beograd u 23.55h. Kraj programa.

HOTELI:
HOTEL ABBA EUSKALDUNA 4*, Bilbao
https://www.abbahoteles.com/en/destinations/abba-euskalduna-hotel/hotel.html
Hotel Abba Euskalduna se nalazi u samom centru grada Bilbao, nedaleko od svjetski poznatog muzeja Gugenhajm. Preko puta hotela se nalazi stadion San Mames. Hotel je sa historijskim centrom grada dobro povezan gradskim prevozom. Tramvajska stanica koja saobraća do historijskog centra grada udaljena je od hotela 100 m. Hotel Abba Euskalduna ima 82 moderno opremljene smještajne jedinice. Sobe su površine 20 m² i imaju: kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, aparat za kafu, mini bar, besplatan wi fi internet. Od dodatnih sadržaja hotel ima recepciju, restoran, bar, prostranu terasu sa pogledom na grad, besplatan wi fi internet, privatan parking.
ODEON World Travel zadržava pravo zamjene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

Cijena : 1099,00 EUR

*po osobi u dvokrevetnoj sobi

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Bilbao – Frankfurt – Beograd kompanijom Lufthansa
• Aerodromske takse 138 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promJeni)
• 4 noćenja na bazi usluge noćenja sa doručkom u navedenom hotelu
• Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
• Vodič na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:
• napojnice za vozače i lokalnog vodiča
• putno zdravstveno osiguranje
• osiguranje od otkaza aranžmana – cijena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
• ostale nepomenute usluge

USLOVI PLAĆANJA:
Cijene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cijene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mjestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do posljednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 eura. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik posjeduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloljetnoj djeci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoljetnog pratioca i ovjerenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti ovjerena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dječije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili djelimično neispravne podatke koji mogu za posljedicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili djelimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

HOTELSKI SMJEŠTAJ:
U najvećem broju smještajnih objekata u smještajne jedinice se ulazi posle 14.00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10.00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.
U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smještajnoj jedinici.
Djeca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dijele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cijenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.
Svi opisi, fotografije i podaci o smještajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smještajni objekti zadržavaju pravo da uslijed objektivnih okolnosti izmjene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.
Funkcionisanje klima uređaja u smještajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj cjelokupnog iznosa uplaćenog avansa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smještaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obavijeste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna posljednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni dio ugovora i obavezujuće su za obje ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25
KRAJNJI ROK ZA OBAVJEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMJENE PROGRAMA PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRIJE POČETKA PUTOVANJA

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25
Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cjenovnik br. 1 od 07.12.2023.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
Bul. Crvene Armije 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123
Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja Odeon World Travel Beograd, dostupni na https://www.odeontravel.rs/stranica/opsti-uslovi-putovanja

Posrednik u prodaji aranžmana Golden tours doo Tuzla www.goldentours.ba

Golden Tours d.o.o., Tuzla, Maršala Tita 2A-2B, Tuzla, Bosna i Hercegovina,

ID broj: 4209965790005 PDV broj: 209965790005 Broj licence: 30/21

Ostala putovanja